Siirry pääsisältöön

Ajankohtaista

Nyt sitä saa – biokaasuasema aukesi testikäyttöön Nokialla Pirkanmaalla

15.2.2023

Pirkanmaan Jätehuollon BIG-biokaasun tankkausasema avattiin keskiviikkona 15.2.2023 testikäyttöön henkilöautoille. Testikäyttöaika on arkisin klo 8-15. Tankkausasema sijaitsee Nokian Koukkujärvellä osoitteessa Testiradantie 10.

Biokaasun tankkausasema BIG.

– Olemme nyt siinä odotetussa vaiheessa. että voimme toivottaa ensimmäiset kaasuautoilijat tervetulleiksi tankkaamaan, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon tekninen päällikkö Elina Tiira.

Testikäyttö tarkoittaa sitä, että biokaasua on saatavilla rajoitetusti ja tiedossa voi olla käyttökatkoksia.

Jaeltava kaasu täyttää liikennepolttoaineelle asetetut vaatimukset. BIG-biokaasun hinta on testivaiheen alkaessa 1,38 euroa/kg. BIG-biokaasu tuotetaan viereisessä Biomylly-biolaitoksessa pirkanmaalaisten lajittelemista biojätteistä. Biokaasu on paikallista, uusiutuvaa ja vähäpäästöistä energiaa. Biokaasun käyttö vähentää liikenteen kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 %.

– Yhdestä biojätepussista tuotetaan kaasua neljän kilometrin ajoon henkilöautolla ja ravinteita 400 gramman ruisleipään. Biojätteiden lajittelu, jos mikä onkin tärkeä ympäristöteko, jonka jokainen voi tehdä kotikeittiössään, kannustaa Tiira.

– Testivaiheessa toivomme, että kaasua käyvät tankkaamassa ainoastaan yksityisautoilijat. Kaasun saatavuus ei välttämättä riitä jäteautoille ja muulle raskaalle kalustolle, jatkaa Tiira.

Tankkausaseman laajemmasta avaamisesta tiedotetaan testikäyttötulosten perusteella.

Tervetuloa tankkaamaan!

Pohjanmaa
Pirkanmaa
Etelä-Karjala