Siirry pääsisältöön

Ajankohtaista

Etelä-Karjalan Jätehuollon BIG-biokaasulle on myönnetty Joutsenmerkki

3.6.2022

Etelä-Karjalan Jätehuollon Kukkuroinmäen biokaasulaitoksessa tuottamalle BIG-biokaasulle on myönnetty Joutsenmerkki (lupanumero 4099 0016).

EKJH:n biokaasulle Joutsenmerkki

Joutsenmerkki on virallinen ja Pohjoismaiden tunnetuin ympäristömerkki. Se on yksi kunnianhimoisimmista merkistä, joka ympäristötyöhön sitoutunut yritys voi tuotteelleen tai palvelulleen ansaita. Joutsenmerkin tarkka kriteeristö takaa, että Etelä-Karjalan Jätehuollon BIG-biokaasu on ympäristön kannalta kategoriansa parhaimmistoa elinkaarensa alusta loppuun: raaka-aineista tuotantoon ja käyttöön. Joutsenmerkin vaatimuksilla hillitään ilmastonmuutosta ja edistetään kiertotaloutta.

”Meille itsellemme on itsestään selvää, että tuottamamme biokaasu on ympäristön kannalta huipputuote. Joutsenmerkillä voimme osoittaa sen nyt myös kaikille muille”, iloitsee Etelä-Karjalan Jätehuollon toimitusjohtaja Mika Suomalainen.

”Polttoaineissa Joutsenmerkin elinkaariajattelu ja kokonaisvaltainen ote näkyy selkeästi. Uusiutuvat raaka-aineet eivät yksin riitä merkin saamiseen, vaan hakijan on täytettävä myös joukko muita kriteerejä. Esimerkiksi palmuöljyä ei sallita raaka-aineeksi, koska sen tuotanto uhkaa sademetsiä. Jätteistä valmistettu biokaasu sen sijaan on aidosti kestävä vaihtoehto”, Ympäristömerkintä Suomen toimitusjohtaja Riikka Holopainen sanoo.

Etelä-Karjalan Jätehuollon joutsenmerkittyä BIG-biokaasua on saatavilla viidellä biokaasun tankkausasemalla Etelä-Karjalassa. Joutsenmerkki tulee näkymään tankkausasemilla sekä muussa biokaasun viestintä- ja markkinointimateriaalissa.

Lisätietoja:
asiakaspalvelu ja viestintäpäällikkö Mari Ilvonen, puh. 010 841 1807, mari.ilvonen(at)ekjh.fi,
laatu- ja ympäristöpäällikkö Heidi Oksman, puh. 010 841 1803, heidi.oksman(at)ekjh.fi,
laitospäällikkö Vesa Kaipia (biokaasulaitos), puh. 010 841 1840, vesa.kaipia(at)ekjh.fi

Tervetuloa tankkaamaan!

Pohjanmaa
Pirkanmaa
Etelä-Karjala