Siirry pääsisältöön

Ajankohtaista

Etelä-Karjalassa avattu neljä uutta BIG-tankkausasemaa

22.4.2021

Puhdasta, paikallista BIG-biokaasua voi nyt tankata neljällä asemalla Etelä-Karjalassa. Asemat sijaitsevat Imatran Vuoksenniskalla, Lappeerannan Hyrymäessä, Luumäen Taavetissa ja Parikkalan Särkisalmella. Viides tankkausasema Kukkuroinmäen käsittelykeskuksessa Konnunsuolla avataan hieman myöhemmin.

Kukkuroinmäen käsittelykeskuksessa on tuotettu paikallisista biojätteistä valmistettua biokaasua viime syksystä saakka. Tankkausasemia on testattu ja viritelty käyttökuntoon noin kuukauden verran ja  nyt asemat on avattu kaikkien kaasuautoilijoiden käyttöön.

Alunperin biokaasun jakelun piti alkaa Etelä-Karjalassa jo viime kesänä, mutta koronatilanne sotki nämäkin suunnitelmat. Laitetoimitukset ja asennukset viivästyivät. Viivästyksistä aiheutui jo valmistuneisiin rakenteisiin kosteusongelmia ja biojätereaktorikin temppuili. Monimutkaisen biologisen prosesessin toiminta on pikkuhiljaa tullut tutuksi ja ongelmia on opittu ratkomaan.  Tuotanto ei ole vielä täydessä vauhdissa, mutta kaasua syntyy riittävästi kaikille asemille tankattavaksi.

BIG-biokaasua pääsee tankkaamaan neljällä BIG-tankkausasemalla Etelä-Karjalassa. Asemat sijaitsevat maakuntaa halkovan Valtatie 6:n välittömässä läheisyydessä Imatralla, Lappeenrannassa, Luumäellä ja Parikkalassa. Viidennellä tankkausasemalla Kukkuroinmäen käsittelykeskuksessa tehdään vielä viimeisiä säätöjä ja se avautuu hieman myöhemmin.

Tervetuloa tankkaamaan!

Pohjanmaa
Pirkanmaa
Etelä-Karjala