Siirry pääsisältöön

Käyttäjät kertovat

Kaasuautolla kiinni päästöttömään autoiluun

Lappeenrannassa työskentelevän Laura Jouhkimon perhe ajaa tällä hetkellä ensimmäisellä kaasuautollaan. Ajatus siitä, että omalla autollaan voi oikeasti vaikuttaa hiilijalanjälkeensä, on Lauralle hyvin tärkeä asia.

Laura Jouhkimo autossa

Perheen auto on vuoden 2010 kaasu-Volvo.

– Perheemme näkökulmasta tämä oli tällaiselle ekologiselle valkokaulusköyhälistölle se tapa, millä pääsemme käsiksi päästöttömään autoiluun, Laura hymyilee.

Uudet tankkausasemat poistavat esteitä kaasuauton hankinnan tieltä

Kaasuautolla ajaminen on hänen mukaansa täsmälleen samanlaista kuin tavallisellakin autolla. Hintakompensaatio on sen sijaan merkittävä.

– Jos ajaa paljon, niin se kyllä näkyy kukkarossa, Laura toteaa.

Lappeenrannan alueelle on parhaillaan rakenteilla uusia kaasutankkausasemia.

– Se on tietenkin tosi hyvä asia. Voisin kuvitella, että tällä hetkellä monet miettivät, että mistä niitä kaasutankkausasemia löytää ja pitääkö minun aja kauhean pitkä matka, jotta saan tankin täyteen. Se voi olla yksi niistä esteistä, minkä vuoksi ihmiset eivät hanki kaasuautoa, Laura sanoo.

Konkreettinen vaikutus hiilijalanjälkeen

Laura on itse omien sanojensa mukaisesti hajautettujen energiaratkaisujen ystävä. Se, että markkinoille tulee koko ajan uusia ympäristöystävällisiä energiaratkaisuja, on hänestä hieno asia.

– Uskon, että olemme menossa siihen suuntaan, että voimme itse tietyllä tavalla tehdä esimerkiksi omista jätteistämme energiaa tai hyödyntää niitä paremmin paikallisesti. Mielestäni tämä biokaasutuotanto on yksi ihan loistava esimerkki siitä, Laura sanoo.

– Ajatus siitä, että voin oikeasti tällä omalla autollani vaikuttaa omaan hiilijalanjälkeeni, on ollut todella tärkeä asia, hän painottaa.

Tervetuloa tankkaamaan!

Pohjanmaa
Pirkanmaa
Etelä-Karjala