Hoppa till huvudinnehåll

PK Biogas on nyt osa BIG-ketjua

PK Biogas Ab Oy on liittynyt valtakunnalliseen biokaasun tankkausasemien tavaramerkkiin BIG Biokaasu ja ottaa tammikuussa käyttöön liikennekaasun tankkausaseman Edsevössä. Tankkausasemalla sekä henkilöautot että kuorma-autot voivat tankata. Aseman osoite on Hotellitie 5, 68870 Edsevö. PK Biogas on syksyn aikana rakentanut yhteensä 9 kilometriä kaasuputkea, joka yhdistää Pännäisen, Edsevön ja Kållbyn teollisuusalueet, mahdollistaen teollisuuden kaasunkäytön.

– Oivalsimme jo aikaisessa vaiheessa suurempaan ketjuun kuulumisen edut ja BIG konsepti sopii meille erinomaisesti. Tätä kautta toivomme saavamme parempaa näkyvyyttä biokaasulle ja tietoisuuden lisäämistä biokaasun myönteisistä vaikutuksista yhteiskunnallemme, sanoo PK Biogasin hallituksen puheenjohtaja Kjell Gripenberg.

Kolme jäteyhtiötä Suomessa loivat vuonna 2020 yhteisen tavaramerkin BIG Biokaasu; Stormossen, Pirkanmaan Jätehuolto ja Etelä-Karjalan Jätehuolto. BIG-Biokaasu valmistetaan paikallisissa biokaasulaitoksissa. Jokainen jäteyhtiö valmistaa biokaasua kunkin alueen paikallisten kotitalouksien biojätteestä ja jätevedenpuhdistamojen lietteestä.

– Ajatus on tavoitella suurempaa ja parempaa näkyvyyttä yhteisellä helposti tunnistettavalla tavaramerkillä, sanoo talouspäällikkö Håkan Hagberg Stormossenilla. Tämä lisää tuntemusta biokaasusta ympäristöystävällisenä ja edullisena liikennepolttoaineena. – Toivotan PK Biogasin lämpimästi tervetulleeksi BIG-ketjuun, joka näin vahvistaa asemaansa Pohjanmaalla. Lisää yhteistyökumppaneita toivotaan BIG-tavaramerkin haltijoiksi. Tavoitteenamme on biokaasun valtakunnallinen tankkausasemien verkosto. Ensimmäiset kaksi BIG Biokaasu tankkausasemaa avattiin Vaasaan ja viisi asemaa Etelä-Karjalaan. Pirkanmaalle on suunnitteilla aseman avaaminen alkuvuodesta ja nyt myös Edsevöön.

Lisätietoja antavat:
Stefan Högnabba, PK Biogas Ab Oy, 040 754 1903, stefan.hognabba@multi.fi
Håkan Hagberg, Ab Stormossen Oy, 050 590 0744, hakan.hagberg@stormossen.fi

Välkommen att tanka!

Österbotten
Birkaland
Södra Karelen