Siirry pääsisältöön

Käyttäjät kertovat

Biokaasuautoilija Asseri Laitinen

Asseri Laitisen auto kulkee ainoalla täysin uusiutuvalla polttoaineella – biokaasulla. Sen käyttö säästää paitsi luontoa myös lompakkoa.

Asseri Laitinen

Vihreämmällä kaistalla

Vaasan ammattikorkeakoulussa energia- ja ympäristötekniikan opettajana työskentelevä Asseri on jo työnsä puolesta kiinnostunut ympäristöasioista.

-No onhan se vähän niin, että pitää tähän työhön liittyen olla tuollainen vähän spesiaalimpi ja edistyksellisempi ajoneuvo. Haluan näyttää, kuinka helposti yhdellä valinnalla voi edistää ympäristön hyvinvointia. Ja toki on myös ihan kiva ajatella, kuinka auto liikkuu itse kierrättämilläni biojätteillä.

Kaasun hinta on ehkä suurin muu hyöty, paremman omantunnon lisäksi. Kaasuautossa on täysin sama tekniikka ja samalainen moottori kuin bensa-autolla, joten se on helppo ottaa käyttöön. Kaikissa kaasuautoissa on käytännössä myös bensatankki, joten kaasuntankkausasemien harva verkosto ei ole niin suuri haitta. Ajoreittiä kyllä pitää kuitenkin suunnitella paremmin ennakkoon, mikäli haluaa ajaa suurimman osan ajoistaan kaasulla.

Tervetuloa tankkaamaan!

Pohjanmaa
Pirkanmaa
Etelä-Karjala