Siirry pääsisältöön

Ajankohtaista

Stormossenin liikennekaasun hinta muuttuu

30.10.2023

Stormossenin liikennekaasun myynti on lisääntynyt voimakkaasti ja kahdessa vuodessa jopa tuplaantunut. Tyydyttääksemme lisääntynyttä kysyntää ostamme muilta tuottajilta yhä enemmän kaasua, lähinnä nestemäistä biokaasua (LBG). LBG:n hinta ja osuus myydystä liikennekaasusta vaikuttavat jatkossa Stormossenin liikennekaasun loppuhintaan. Ensimmäinen hinnantarkistus tehdään 1.11.2023, jolloin hinta nousee 1,70 eurosta 1,72 euroon kilolta. Jatkossa hinta tarkistetaan kuukausittain ja uusi hinta tulee voimaan kuun alusta.

Tämän vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla myytiin yhtä paljon kaasua kuin koko vuoden 2021 aikana. Kaasukäyttöisten raskaiden ajoneuvojen lukumäärä on lisääntynyt viime kesästä – Vaasan paikallisliikenteessä liikennöi nyt 21 kaasubussia. Näiden lisäksi Stormossenin toiminta-alueella on mm kuusi kaasukäyttöistä jäteautoa ja muutama Stormossenilla säännöllisesti tankkaava kuorma-auto. Raskaiden ajoneuvojen osuus kaasunkulutuksesta on n. 70 %.
Myynnin lisääntyessä olemme nyt sillä tasolla, että oma biokaasumme ei enää riitä tuottamaan tankkausasemillemme tarvittavaa määrää liikennekaasua. Tyydyttääksemme lisääntynyttä kysyntää joudumme ostamaan muilta tuottajilta yhä enemmän kaasua, lähinnä nestemäistä biokaasua (LBG).

Kaasunhinnasta aikaisempaa muuttuvampi

LBG:n hinta on kytköksissä maakaasun maailmanmarkkinahintaan. Siksi LBG:n hinta ja osuus myydystä liikennekaasusta vaikuttavat jatkossa Stormossenin liikennekaasun loppuhintaan. Jatkossa tullaan tarkistamaan hinta kuukausittain ja uusi hinta tulee voimaan kuun alusta.
Ensimmäinen hinnantarkistus tehdään 1.11.2023, jolloin hinta nousee 1,70 eurosta 1,72 euroon kilolta.

Liikennekaasun saatavuus hyvä

LBG-ostojen ansiosta voimme taata asiakkaillemme liikennekaasun jatkuvan saannin tankkausasemillamme. Liikennekaasun saatavuus alueellamme on hyvällä tasolla. Stormossenin kahden kaasuntankkausaseman lisäksi Mustasaaressa ja Vaasassa, Jepuan Biokaasu Oy:lla on asema Isossakyrössä ja Vörå Biogas Ab:lla Vöyrillä. Liikennekaasu on uusiutuva, ympäristöystävällinen ja lisäksi edullinen polttoaine. Kaasun hinta 1,72 €/kg vastaa bensiinin litrahintaa 1,103 €.

Stormossen investoi tuotantokapasiteetin lisäämiseen

Oman biokaasun määrän lisäämiseksi Stormossen tulee laajentamaan biokaasulaitostaan kolmannella bioreaktorilla. Sen on määrä valmistua vuoden 2025 aikana. Tämä tarkoittaa, että LBG-ostojen tarve tulevaisuudessa vähenee ja johtaa jatkossa vakaampaan hinnoitteluun. Stormossenin alueella syksyllä laajentunut biojätteen lajittelu myös vaikuttaa myönteisesti omaan kaasuntuotantoomme.

Tervetuloa tankkaamaan!

Pohjanmaa
Pirkanmaa
Etelä-Karjala