Hoppa till huvudinnehåll

Aktuellt

Två BIG Biogas tankningsstationer har öppnats i Vasaregionen – kampanjpris i två veckor

19.10.2020

Stormossens BIG Biogas tankningsstationerna finns vid norra och södra utfarterna till Vasa, Stormossvägen 3 (10 km norr om Vasa) och ABC Expresskurvan (10 km söder om Vasa). I två veckor får kunderna tanka för specialpriset 0,99 €/kg, vilket motsvarar 0,63 €/ltr bensin (priset gäller inte avtalskunder med Gastor företagskort). Kampanjerbjudandet är i kraft från måndag 19.10 till söndag 1.11.

Stormossenin BIG-tankkausasema

Avfallsbolaget Stormossen i Vasaregionen har producerat och sålt lokalproducerad Gastor-biogas sedan år 2017, både till Vasa stads lokaltrafiks bussar och till privatkunder. På måndag 19.10 gav Stormossen upp sitt eget Gastor-varumärke och utseendet på tankstationerna ändras och blir BIG Biogas tankningsstationer.

Sedan Stormossen grundades har företaget varit pionjär inom branschen och alltid redo att prova nya saker. Därför lyssnade ekonomichef Håkan Hagberg med intresse i början av 2019 när affärsverksamhets- och ekonomidirektör Jarkko Nissinen på Pirkanmaan Jätehuolto, föreslog en landsomfattande biogaskedja av kommunägda avfallsbolag.

– Tanken var att det är lättare att bli känd genom ett gemensamt varumärke. När ett av de tre avfallsbolagen marknadsför biogas på sitt område så gynnas även de andra företagen i kedjan, säger Hagberg.

Han föreslog att Stormossen, Pirkanmaan Jätehuolto och Etelä-Karjalan Jätehuolto skulle vara de första att ingå i samma kedja. Det är lätt för andra att gå med i det färdiga konceptet senare.

– På den vägen är vi nu. De första BIG Biogas tankningsstationerna har öppnats i Vasa och i Södra Karelen. I Birkaland är den första stationen planerad att öppna i början av nästa år. Det kommer att finnas totalt nio stationer om ett par år.

Fler samarbetspartners välkomnas som innehavare av BIG-varumärket. Målet är att vara en rikstäckande kedja av tankningsstationer för biogas.

Välkommen att tanka!

Österbotten
Birkaland
Södra Karelen